Motie Zorgvuldig stikstofbeleid

Tijdens het VVD-congres op 11 juni, wordt namens ruim 500 leden een motie Zorgvuldig stikstofbeleid ingediend. In de motie wordt de tweede kamerfractie opgeroepen om tot ander stikstofbeleid te komen.

In Drenthe, maar ook in vele andere delen van Nederland, zijn veel zorgen over de stikstofplannen. De motie roept op tot een zorgvuldig stikstofbeleid, waarbij uitgegaan wordt van metingen en feiten in plaats van modellen en berekeningen. Daarnaast wordt gevraagd om een actieve inzet op innovatie en technologie en om perspectief voor de boeren. Kortom, een realistisch, zorgvuldig en liberaal stikstofbeleid. Dat de motie door leden uit heel Nederland ingediend wordt, blijkt uit het bijgevoegde kaartje.


Fractievoorzitter en initiatiefnemer Willemien Meeuwissen: ‘Dit stikstofbeleid gaat heel grote gevolgen hebben voor ons land en ook voor Drenthe. Er móet perspectief komen voor de landbouw en daarmee ook voor ons platteland. Samen met VVD-ers uit het hele land zetten we daar op in’.


De motie is ingediend door 527 leden! 

Lees hier de complete motie: 


Ondanks het feit dat de motie met 527 indieners ingestuurd is in verband met de deadline blijft het formulier toch online staan. Zo kunnen VVD leden toch nog hun steun uitspreken. Het definitieve aantal, op 11 juni, zal in de toelichting op de motie genoemd worden. Tot op heden is de teller al ruim over de 600. 


Tekenen kan hier