Meeuwissen voorgedragen als lijsttrekker VVD Drenthe

 

Vol overtuiging draagt het regiobestuur van de VVD in Drenthe Willemien Meeuwissen voor als lijsttrekker bij de Statenverkiezingen van 15 maart 2023.


Willemien Meeuwissen (52) is sinds 2012 statenlid voor de VVD in Drenthe, waarvan de laatste 7 jaren fractievoorzitter. Ze heeft zich hard gemaakt voor snel internet op het platteland en het mogen wonen in recreatiewoningen. Recent haalde ze het landelijke nieuws met haar motie ‘zorgvuldig stikstofbeleid’ die werd ingediend op het VVD-partijcongres en daar een meerderheid behaalde. 

Meeuwissen is getrouwd, heeft drie uitwonende dochters en woont in Assen. Naast statenlid is zij directeur bij een grote GGZ-instelling in Groningen en de kop van Drenthe. Zij is geboren en getogen in diezelfde regio. Ze studeerde economie en werkte daarna als ICT’er in het bedrijfsleven. Na tien jaar stapte ze over naar de geestelijke gezondheidszorg waar ze verschillende leidinggevende functies heeft bekleed.

Haar hart klopt voor de liberale waarden vrijheid, verantwoordelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Ze wil graag dat Mkb’ers in Drenthe de ruimte krijgen om te ondernemen en dat mensen een passende woning kunnen vinden. Daarnaast vindt zij dat er wat te beleven moet zijn in Drenthe.

Op 26 oktober stellen de leden van de VVD de lijsttrekker vast. Dan zal in Zalencentrum Meursinge in Westerbork ALV-2 plaatsvinden richting de Statenverkiezingen in 2023.