VVD pleit voor extra budget voor Energiefonds Drenthe om mkb en maatschappelijke organisaties te helpen

De provincie Drenthe moet ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en maatschappelijke organisaties helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Dat vinden de Statenfracties van VVD, CDA en Sterk Lokaal, die hiervoor woensdag een motie indienen.

VVD-Statenlid Kees Vianen acht steunmaatregelen nodig, omdat het mkb zucht onder de stijgende energiekosten. ,,Energiebesparende maatregelen nemen lijkt dan een logische stap, maar niet elke ondernemer kan nu duizenden tot wel tienduizenden euro’s investeren. Denk aan de bakker die een elektrische oven van tienduizenden euro’s aan wil schaffen, maar de afgelopen maanden al flink wat winst heeft zien verdampen”, zegt hij.

Het kabinet werkt aan een steunplan voor het mkb. Vianen wil hier niet op wachten. Hij vindt dat er extra budget moet komen voor het Energiefonds Drenthe, dat mkb’ers en maatschappelijke organisaties helpt met de financiering van energiebesparende maatregelen. Vianen: „Er zijn al bijna 600 projecten gerealiseerd door het Energiefonds en de aanvragen blijven maar binnenstromen.”