VVD Drenthe positief over Innovatielab

VVD Drenthe is positief over het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en gaat akkoord met een subsidie van 7,5 ton, verdeeld over drie jaar.

Statenlid Annigje Udinga: “Wij kijken naar wat NICE in Meppel ons als Drenthe oplevert. En dit zit voor een groot gedeelte in het opleiden van onze jongeren. Investeren in goede stages is immers heel belangrijk om een juiste aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te realiseren. Deze jongeren zijn de leidinggevenden en ondernemers van de toekomst. Daar gaan ze nieuwe innovaties en banen aanjagen. En daarmee wordt een bijdrage geleverd aan het creëren van een nieuwe markt op het gebied van  de circulaire  economie. Daar zit wat ons betreft de grote winst.”  

De ontwikkeling naar een circulaire economie is een noodzakelijke, uitdagende opgave die kansen biedt voor het Drentse bedrijfsleven. NICE helpt het mkb bij de ontwikkeling en uitvoering van hun circulaire vraagstukken. Of brengt ze in contact met de juiste partners zoals kennisinstellingen of studenten. Op deze manier leveren ze een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie in Drenthe.