Uitvoering VVD motie zorgt voor hulp aan MKB

De hoge energiekosten en hoge inflatie zorgen nog steeds voor veel zorgen bij de ondernemers en maatschappelijke instellingen in Drenthe. Kees Vianen: “MKB bedrijven maken zich zorgen of ze vanwege de hoge kosten volgend jaar uberhaupt nog kunnen ondernemen”. 


De VVD vindt dat een gezond MKB essentieel is voor Drenthe. Daarom hebben wij op 9 november een motie ingediend om hulp te bieden aan het MKB en maatschappelijke instellen door gedeputeerde staten op te roepen in gesprek te gaan met het Energiefonds Drenthe.


Kees Vianen: “het Energiefonds Drenthe verstrekt gunstige leningen aan bedrijven en maatschappelijke instellingen om te verduurzamen. Zo kunnen zij fors op de energiekosten besparen”.


Gedeputeerde Staten is adequaat aan de slag gegaan en kwamen met een concreet voorstel: 22,6 miljoen euro vrijmaken om het MKB en maatschappelijke instellingen te helpen. Uit het voorstel blijkt dat elke euro ruim 4 euro aan investeringen uitlokt. Dus terwijl Drentse bedrijven flink besparen op energiekosten wordt er tegelijkertijd fors geïnvesteerd. Dit draagt bij aan een gezond perspectief voor de motor van de economie: het MKB!