VVD Drenthe staat voor Cultuur die bruist!

Cultuur geeft het leven kleur en opent ogen voor andere gezichtspunten. Het verbindt de inwoners van Drenthe en biedt mogelijkheden voor ontplooiing en ontwikkeling. Daarom vindt de VVD een breed aanbod van cultuur belangrijk, zodat er voor iedereen wat van zijn gading te beleven is.
Wat wij willen: Drenthe biedt een prachtig decor voor locatietheater. De VVD ziet ieder jaar graag minimaal één groot theaterspektakel op locatie in de provincie. De provincie kan dit ondersteunen. Ook het Shakespeare Theater in Diever, uitvoeringen van de Peergroup en talloze andere, ook particuliere, initiatieven dragen wij een warm hart toe. Festivals dragen bij aan een bruisend Drenthe waar iets te beleven valt, voor zowel inwoners als toeristen. Ze spreken een groot publiek aan. Denk onder andere aan het Bluesfestival in Grolloo, het Hello festival in Emmen, het Grachtenfestival in Meppel, het FestiValderAa in Schipborg en het Internationaal Filmfestival Assen. Maar ook bijvoorbeeld evenementen zoals de Etstoeldag in Anloo of de bloemencorso’s o.a. in Eelde en Elim.
De VVD koestert deze festivals en evenementen en ziet deze graag jaarlijks terugkeren. De provincie dient zich tot het uiterste in te spannen om vergunningen voor evenementen te blijven verlenen. Onze dorpsfeesten en tradities zoals het carbidschieten zijn belangrijk in de Drentse plattelandscultuur. De VVD wil deze daarom graag behouden. De VVD wil jeugdig cultureel talent stimuleren om zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van jeugdtheater, klassieke muziek of popmuziek. De provincie steunt projecten van provinciaal georiënteerde orkesten zoals het Veenkoloniaal Symfonie orkest. Wat de VVD betreft zetten we dit voort.
In 2023 wordt in Drenthe veel aandacht geschonken aan het Van Goghjaar. De VVD vindt dit belangrijk. We kunnen genieten van zijn kunst en leren over zijn verleden in Drenthe, maar tevens zet Drenthe er zichzelf mee op de kaart en we verwachten een economische spin-off.
Lees meer in het verkiezingsprogramma van de VVD in Drenthe. Kies Woensdag 15 maart 2023!