Er is geen ruimte voor de wolf

Dit moet stoppen. De VVD Drenthe spant zich in om -binnen de huidige regels- op te treden tegen de wolf en waar nodig de regels aangepast te krijgen. 

Johan Moes: 

Zondagmorgen voor acht uur gaat de telefoon alweer, ooh jee. En ja, een dierhouder die een vermoedelijke wolf aanval heeft bij haar schapen en met alle stress niet weet wat ze moet doen. Rustig probeer ik haar uit te leggen dat ze het dode schaap moet afdekken en haar vervolgens informatie gegeven over hoe ze Bij12 kan bereiken omdat die een DNA monster moeten afnemen. Ook de dierenarts moet gebeld worden want er is ook een gewond schaap, de andere drie schapen zijn in de stress maar oké. Na melding in de app groep direct een andere bezorgde schapenhouder aan de lijn die zich zorgen maakt om zijn schapen die er vlakbij lopen.


Koffie opgedronken en maar weer in de auto gestapt, gelukkig bij de grote koppel schapen van Stefan Worst alles rustig.


Even gekeken bij de melder van de aanval en  een gesprek gevoerd over de aanval terwijl ze nog druk bezig was om Bij12 te bereiken die maar niet opnamen. Later is het wel gelukt en is er DNA afgenomen. Weer thuis blijkt dat er in de nabijheid vannacht nog twee aanvallen waren op schapen met meerdere slachtoffers zowel dood, gewond en vermist. Ook komt er van de andere kant van het Drents Friese Wold een zichtmelding binnen van twee wolven.

Dat geeft je wel te denken hoeveel wolven er inmiddels in de regio rondlopen. In Drenthe zijn bijna dagelijks aanvallen. En als je alle aanvallen in Nederland optelt  vanaf 1 januari tot nu is het meer dan één keer per dag raak met wolven aanvallen. Natuurlijk moet dit nog bevestigd worden door Bij12 maar ervaring leert ons dat bijna alles oorzaak wolf is.


Weer genoeg voor vandaag met die rot wolf, even de gedachten verzetten maar ben bang dat morgenvroeg de telefoon weer gaat....


De bron van het verhaal