Hoogste VVD-onderscheiding voor Arend Steenbergen

Hoogeveens VVD-lid Arend Steenbergen heeft de Mr. D.U. Stikkerplaquette ontvangen voor zijn maatschappelijke verdiensten als volksvertegenwoordiger en bestuurslid van diverse maatschappelijke initiatieven. Steenbergen ontving de plaquette uit handen van Tweede Kamerlid Mark Strolenberg tijdens een bijeenkomst van VVD Drenthe Centraal.

 

Zo was Steenbergen tot maart 2022 de nestor van de gemeenteraad in Hoogeveen. Voor zestien jaar was hij met tussenpozen actief voor de VVD in de gemeenteraad. Hij combineerde zijn politieke en bestuurlijke werk met zijn boerenbedrijf. Met zijn agrarische achtergrond bracht hij gezond boerenverstand in de gemeenteraad van Hoogeveen. Vijf jaar was hij voorzitter bij LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) Drenthe en daarnaast heeft hij ook vele taken vervuld in het provinciehuis, met name gebiedsgerichte processen. 

 

VVD Tweede Kamerlid Mark Strolenberg roemt Steenbergen om zijn politieke inspanningen en maatschappelijke betrokkenheid: “Arend was een politicus van de inhoud, hij kreeg veel voor elkaar omdat zijn rust en diplomatie veel vertrouwen opriep. Hij is deze maand 35 jaar lid van de VVD en daarmee altijd loyaal geweest richting de partij en de agrarische sector in Drenthe”.

 

De Mr. D.U. Stikkerplaquette is genoemd naar de eerste voorzitter van de VVD en is de hoogste onderscheiding voor politieke ambtsdragers binnen de VVD. Deze wordt in bijzondere gevallen toegekend door het landelijk hoofdbestuur.