VVD STELT VRAGEN OVER BELEGGINGSFONDS IN GLASVEZEL

Volgens de Telegraaf is er een Beleggingsfonds dat wil investeren in supersnel internet in plattelandsgebieden. De groep investeerders, CIF, is gespecialiseerd in telecommunicatie-infrastructuren en investeert in de aanleg en onderhoud van lokale glasvezel-netwerken. Als de helft van de inwoners van een dorp meedoet, gaat de schop de grond in. De kosten zouden dan hooguit een tientje extra per maand bedragen.

© Paradigmum

De VVD is al jaren een vurig pleitbezorger van snel internet in de buitengebieden. Dus heeft VVD-fractievoorzitter Willemien Meeuwissen schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Willemien: “We willen erg graag weten of ook het College kennis heeft genomen van deze ontwikkelingen. En of deze investering ook op Drenthe van toepassing is. Als dat snel internet dichterbij brengt, zijn wij vóór. We willen zo snel mogelijk weten wat daar verder nog bij komt kijken.”

 

De Provincie wil - mede op voortdurend aandringen van de VVD - binnen 4 jaar overal in Drenthe snel internet hebben. De VVD wil daar haast mee maken. Willemien Meeuwissen: “Hoe eerder boeren, ondernemers, campings en jongeren worden aangesloten, hoe beter. Laat staan de zieken en ouderen die voor hun behandeling afhankelijk zijn van een snelle internetverbinding. Dus elke mogelijkheid om dat proces te versnellen wordt door de VVD met beide handen aangegrepen.”