THEMA ASIELZOEKERS BIJ VVD BESTUURDERS VERENIGING

Op maandag 26 oktober a.s. organiseert de VVD Bestuurdersvereniging Drenthe een speciaal thema-diner over het onderwerp ‘Asielzoekers’. Immers, in alle Gemeenteraden staat de opvang van asielzoekers inmiddels hoog op de agenda. Moet er een AZC komen? Gaan bestaande AZC’s uitgebreid worden? Bieden we tijdelijke opvang? Hoe groot mag die worden? Wat vinden omwonenden ervan? Over deze en andere onderwerpen kunnen VVD-bestuurders nog veel van elkaar leren.

Statenfractie-voorzitter en secretaris van de Bestuurdersvereniging Willemien Meeuwissen vindt het de hoogste tijd voor een dergelijke themabijeenkomst: “Dit onderwerp leidt tot discussies binnen VVD-fracties. Men is op zoek naar hoe de VVD daar als liberale partij in moet staan. Want we voelen ons verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen. Maar hoever moeten of kunnen we daarin gaan? En wat vinden onze kiezers daarvan? Hoe pakken we de communicatie aan? Kiezen we de aanval of kiezen we de nuance?”

De thema-bijeenkomst krijgt de vorm van een gezamenlijk diner. Voorafgaand aan de later die avond te houden Algemene Leden Vergadering. Alle leden van de Bestuurdersvereniging zijn van harte welkom. Ze kunnen ook introducés meenemen. Want zo’n themabijeenkomst biedt ook uitstekende mogelijkheden om nader met elkaar kennis te maken.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 26 oktober a.s. in Hotel-Restaurant de Ruyghe Venne in Westerbork. De inloop is vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur gaat men aan tafel. De kosten bedragen € 25,- per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot woensdag 21 oktober a.s. via bestuurders.vvddrenthe@gmail.com