VVD ER ALS DE KIPPEN BIJ

Mede op aandrang van de VVD heeft de Provincie haar bezwaar tegen de bouw van 2 nieuwe pluimveestallen in Schoonloo ingetrokken. Vorig jaar nog had de Provincie haar goedkeuring onthouden. Maar in het nieuwe beleid - meer nadruk op economie, werkgelegenheid en ondernemerschap - is de goedkeuring alsnog verleend. VVD-Statenlid Jan Luuk Stel: “De VVD heeft altijd gepleit voor een juiste balans tussen economie en ecologie.”

Jan Luuk Stel: “In het vorige College was die balans er minder. Vorig jaar nog had de Provincie bezwaar tegen de bouw van nieuwe pluimveestallen op dit gemengd bedrijf. Want de stallen zouden niet passen binnen de uitgangspunten over de toekomst van het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Ondanks dat de Gemeente Aa & Hunze het plan had goedgekeurd. In dit College is de nadruk gelukkig meer komen te liggen op het bieden van ruimte aan ondernemerschap.”

Daar heeft de VVD altijd hard voor gestreden: “De agrarische sector is heel belangrijk voor Drenthe en de Drentse werkgelegenheid. Bedrijvigheid is tot Kernkwaliteit benoemd. En heeft daarmee een zwaarder stempel gekregen in de belangenafweging. Dit is een eerste voorbeeld van de uitwerking van het nieuwe beleid. Bedoeld om de economische positie van Drenthe te versterken.”

Jan Luuk Stel: “Ondernemers moeten plannen kunnen maken en investeringen kunnen doen. In de overtuiging dat de Overheid ze daarin faciliteert. De Overheid moet ondernemers letterlijk en figuurlijk de ruimte geven voor ontwikkeling. Dat is de lijn die wij als VVD voorstaan. Daarom zijn we als VVD zeer content met dit besluit.”