VVD WIL AANLEG TRANSFERIUM DE PUNT NU DOORZETTEN

De VVD is klaar met het eindeloos getwijfel over de aanleg van het Transferium bij De Punt. Statenlid Johan Baltes: “In het meest recente onderzoek van de Anteagroep worden nut en noodzaak van het Transferium zonneklaar aangetoond. Wie nu nog twijfelt wil het niet begrijpen. Er is genoeg onderzocht. De A28 tussen Groningen en Assen slibt steeds verder dicht. We moeten NU actie ondernemen!”

© RTV Drenthe

“Met behulp van het Transferium, waar slimme koppelingen met het OV gaan ontstaan, worden Groningen en Assen beter bereikbaar. Er worden meer vormen van vervoer met elkaar gecombineerd.  Auto, Openbaar Vervoer, fiets: in De Punt komt alles bij elkaar. De reiziger heeft daardoor de keuze om zelf z’n vervoersvorm  te kiezen.”

Volgens Johan Baltes wordt er al sinds 2010 over gepraat en getwijfeld: “Ik snap niet wat er verder nog onderzocht moet worden. Het is tijd voor de volgende stap in dit proces:  de Milieu Effect Rapportage. De verkeersintensiteit gaat alleen maar toenemen. Met uitsluitend een Transferium lossen we de problemen niet allemaal in 1 keer op. Maar we maken ze wel stukken minder groot. Daarnaast zal het nodig blijven om ook met aanvullende maatregelen (bijv. Dynamische snelheidsregulering) de bereikbaarheid te bevorderen.”

VVD-Gedeputeerde Henk Brink (o.a. Verkeer & Vervoer) is er ook helder over: “Ik heb de Provinciale Staten beloofd om in januari met een uitgewerkt voorstel te komen. Op basis daarvan moet een besluit kunnen worden genomen. Ook al, omdat de meest recente verkeerscijfers aantonen dat de noodzaak van een Transferium alleen maar groter wordt.”