STATENFRACTIE WIL BREED INTERN OVERLEG OVER FACTORY OUTLET CENTER

De VVD Statenfractie heeft alle gemeentelijke VVD-fracties in Drenthe uitgenodigd om met elkaar over het Factory Outlet Centrum (FOC) van gedachte te wisselen. Over de voorgenomen komst daarvan (of niet) naar het TT Circuit worden momenteel verhitte discussies gevoerd. Op 15 december a.s. wordt er vanaf 20.00 uur een speciale bijeenkomst georganiseerd in de Ruyghe Venne in Westerbork.

Statenfractielid Paul Moltmaker: “De besluitvorming rondom een FOC is primair een aangelegenheid voor de gemeenteraad van Assen. Maar de eventuele komst van een FOC heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de hele Provincie. Het is goed om daarover  argumenten en standpunten uit te wisselen. En deze te toetsen aan onze liberale uitgangspunten.”

Het is niet de bedoeling om met 1 gezamenlijk VVD-standpunt te komen. Paul Moltmaker: “Al zou dat wel mooi zijn. Maar de overweging ligt voor elke gemeente anders. Wij willen in het kader van een zorgvuldige besluitvorming alle argumenten, pro of contra, uitwisselen en bespreken. Trouwens, tijdens de bijeenkomst kunnen ook andere knelpunten aan de orde worden gesteld.”

Belangstellende VVD-fracties kunnen zich opgeven bij Jan Cazemier, Fractiemedewerker van de Statenfractie: jan.cazemier@home.nl