Arbeidsmarkt & Onderwijs

De VVD wil een goed aanbod van hoger- en middelbaar onderwijs in Drenthe. Met opleidingen die aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt. Zodat iedereen de kans krijgt om een vak te leren.

Goed onderwijs zorgt ervoor dat onze kinderen zich kunnen ontwikkelen en kunnen leren voor een beroep dat bij hen past. Goed onderwijs biedt kansen op een succesvol leven en is ook de basis voor een sterke economie.

 

De kansen die van jongs af aan worden geboden, bepalen wie je wordt en hoe je je leven vorm kunt geven. We willen onze kinderen zo goed mogelijk op de toekomst voorbereiden. Dat betekent dat ze onderwijs moeten krijgen dat ze kennis en vaardigheden meegeeft. Niet alleen voor knappe koppen, maar ook voor kinderen met gouden handjes. Zo kunnen onze jongeren later hun leven zelf vormgeven en een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving en economie.

 

De VVD is ambitieus als het om onderwijs gaat. Dat moet ook, als Drenthe wil bijblijven in een wereld waarin de concurrentie om kennis steeds groter wordt. Onderwijs is niet alleen in het belang van leerlingen en studenten zelf. Van een goed en hoog opgeleide beroepsbevolking profiteren we allemaal. Daarbij moeten we ons richten op kennis die aansluit bij de wensen van bedrijven. Daar moeten onze jongeren immers aan de slag. De VVD wil daarom dat het onderwijs beter aansluit op de arbeidsmarkt.