Circulaire Economie

Circulaire economie gaat over het fundamenteel anders organiseren van de economie. Producten moeten hun waarde behouden of zelfs meer waarde krijgen. Als een product niet meer bruikbaar is, kunnen we het repareren, hergebruiken of de grondstoffen terugwinnen. Een voorbeeld van circulaire economie in de praktijk is het bedrijf Koers in Hoogersmilde, dat afval verwerkt voor de aanleg van o.a. fietspaden. Wat we normaal zouden weggooien, gebruiken we nogmaals en levert ook nog eens nieuwe waarde op.

 

Een ander voorbeeld is bermgras. Normaal wordt dat gecomposteerd of geven we het als voeding aan dieren. Drentea is een bedrijf in Emmen dat van bermgras bureaubladen maakt. Zo zorgen ze ervoor dat de reststoffen meer waarde krijgen.

 

Wij zien grote kansen in de circulaire economie. Voor ondernemers is het van groot belang om mee te groeien in deze ontwikkelingen. Want de voorlopers van vandaag zijn de winnaars van morgen! Voor ons is de circulaire economie een kwestie van ‘We gaan het gewoon doen’ en niet het eerst produceren van een stapel rapporten